De Misse 31 5258 JS Berlicum

06 30 98 38 48

Top

Open Werkplaats Opstellingen met Lichaamstaalanalyse | Werk aan je vakmanschap

Laden Evenementen
30 mei

Open Werkplaats Opstellingen met Lichaamstaalanalyse | Werk aan je vakmanschap

mei 30 @ 17:00 - 22:00
195€

Wil jij verder werken aan je vakmanschap als opsteller óf je lichaamsbewustzijn vergroten?

Dan ben je van harte welkom bij de Open Werkplaats Opstellingen met lichaamstaal analyse.

Waarom een open werkplaats?

Opstellen is een vak. En als vakmens blijf je jezelf ontwikkelen in je competenties en vaardigheden. Een belangrijke competentie voor opstellen is lichaamsbewustzijn en zelfleiderschap met betrekking tot je eigen innerlijke staat. Daarnaast is het belangrijk dat je je bewustzijn en waarneming open hebt op alle informatie die de opstelling laat zien. De lichaamstaal en de bewegingen in de opstelling zijn naast de woorden de belangrijkste informatieverstrekkers over de onderstroom, ze geven uiting aan de beweging van de ziel. Door het volgen van de zielsbeweging ontvouwt de opstelling zich als vanzelf. Toch merk ik dat er door opstellers veel signalen nog worden gemist, welke zeer waardevol kunnen zijn voor het verloop van de opstelling. Met de werkplaats wil ik de gelegenheid bieden om deze competenties te versterken om daarmee het vakmanschap te bevorderen.

Wat gaan we doen?

Je doet onder begeleiding een opstelling of je doet mee als representant. We filmen daarbij de opstelling uit meerdere hoeken. Na de opstelling is er een ronde van reflectie waarin we met elkaar aandacht besteden aan lichaamsbewustzijn en de informatie die zich toonde in de lichaamstaal (zowel van de representanten alsook van de opsteller). Hierbij wordt ook theoretische achtergrond aangereikt over lichaamstaal vanuit het synergologisch vakgebied. We besteden ook aandacht aan de vraagstelling van de opsteller en hoe nog meer op de diepere, schijnbaar verborgen lagen te komen. Per avond doen we twee opstellingen en twee reflectierondes.

Na deze avond analyseer ik het filmmateriaal en ga daarbij dieper in op de signalen en bewegingen die er allemaal zichtbaar waren. Ik toon daarbij de koppeling tussen de lichaamstaal en de gesproken taal en ga dieper in op de materie van het lezen en decoderen van lichaamstaal. In de online bijeenkomst zal ik deze presenteren en is er gelegenheid tot vragen stellen en uitwisseling.

Hoe?

Wij geloven dat leren van elkaar en met elkaar de basis is om te groeien. Daarom is de werkplaats ingericht als een secure base werkruimte waarbij het leer-en ontwikkelproces centraal staat. We werken vanuit een fenomenologische grondhouding.  Zo kan er optimaal geleerd en ontdekt worden ter bevordering van je eigen professionalisatie en vakbekwaamheid.

Voor wie?

 • Voor opstellers die zich verder willen bekwamen in het vak door meer lichaamsgericht te gaan werken.
 • Voor mensen die een systemische opleiding hebben gevolgd maar hun competenties verder willen verstevigen door meer met lichaamstaal en lichaamsbewustzijn te gaan werken.
 • Voor professionals die meer lichaamsgericht willen werken en nieuwsgierig zijn naar systemisch werken en lichaamstaal.
 • Voor ervaren ‘voelsprieten’ die al vaak representant zijn geweest voor eigen persoonlijke groei en interesse hebben in lichaamstaal en lichaamsbewustzijn.

Wanneer?

Data:30 mei 2024 en 20 juni 2024 (online)

Deelname: €195 ex BTW

Programma 30 mei 2024:

 • 17:00 Inloop met soep en brood
 • 18:30 Start eerste ronde opstelling en reflectiemoment
 • 21:30 na’borrelen’ (alcoholvrij)
 • 22:00 Einde werkplaats

Programma 20 juni 2024:

 • 19:30 Start online bijeenkomst en presentatie videoanalyse
 • 21:30 Einde online bijeenkomst

We werken met een maximum van 12 mensen.

 

 

 

 

 

  Aanmelden? Vul onderstaand formulier in.

  Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
  Ik wil graag een factuur ontvangen.

  Details

  Datum: mei 30 @ 17:00 - 22:00
  Tijd: 17:00 - 22:00
  Locatie de sterregaard
  Organisator: Judy de Graaff
  Telefoon: 0630983848