De Misse 31 5258 JS Berlicum

06 30 98 38 48

Top

Bekijk het eens anders

Podcast: De Wijsheid van het lichaam

In deze podcast over de wijsheid van het lichaam interviewt Yvonne Stams-Dalmeijer, trainer Systemisch Werken bij Vidarte Judy de Graaff over waarom zij zo graag werkt met de wijsheid van het lichaam en hoe ze dit in de praktijk van coaching toepast. Meer weten? Klik...

Body en Mind Language Coaching

Coaching met Body en Mind Language

Een van de methodieken die ik inzet bij het coachen en trainen is Body en Mind Language. Wat maakt deze methode zo effectief?

Lichaamstaal kennen we allemaal. Maar er dagelijks bewust mee werken is zeker nog geen gemeengoed. Wat bijzonder is, als je bedenkt dat het voor 85% je communicatie bepaalt. Maar het is niet zo gek als je bedenkt dat 95% van onze lichaamstaal onbewust is. Coaching met de informatie van het lichaam geeft direct verdieping en ingang op andere lagen dan alleen de cognitieve laag. Maar het is juist de combinatie tussen de gesproken taal en de lichaamstaal die Body en Mind Language coaching zo krachtig maakt.

De oplossing voor een probleem bevindt zich buiten je comfort zone

Nieuwe oplossing vinden voor een bekend probleem

Denken dat je de oplossing hebt is vaak het grootste probleem. Onze cognitie weerhoudt ons ervan om te doen, te proberen, te spelen en te leren. Ons hoofd gebruiken om de oplossing te vinden staat namelijk nog altijd erg hoog op de waarderingsladder. Ik zie daarom de scepsis als ik bijvoorbeeld een doos met lego omkeer tijdens een hei sessie en het ongemak als ik mensen vraag letterlijk in beweging te komen. En de nerveuze hilariteit als ik vraag om een tekening te maken van leerdoelen. En ik ben ook bekend met het plezier, de verbinding, de creativiteit en de oplossing die vrijkomt als dit overwonnen wordt. 

Inzicht zonder uitzicht

Hoe krijg je Inzicht zonder uitzicht?

Nieuw inzicht ontstaat als je je ideaalbeeld loslaat. En als er iets is wat moeilijk is, is het wel het loslaten van hoe je het graag zou willen. Want wat we graag willen wordt veel te vaak benaderd vanuit wat we NIET meer willen en daarmee belemmeren we ons eigen potentieel. Ik heb veel gewerkt met het visualiseren van doelen in visie sessies met management teams. En telkens als we dat ideaalbeeld gaan nastreven komen er uitdagingen op het pad. Bedrijfstermen hiervoor zijn ook wel ‘gaps’, ‘jaarplan’ of ‘projectplan’. In NLP termen noemen we dat hindernissen. Hier moet dan ook regelmatig op bijgestuurd worden. Je kunt er veel van leren, als je daarbij ook aan reflectie doet, maar ze kosten vaak ook erg veel energie omdat je steeds streeft naar iets wat verder weg ligt. Hierdoor lijkt het alsof je hard moet werken en iets moet doen om je dromen waar te maken.