De Misse 31 5258 JS Berlicum

06 30 98 38 48

Top

Coaching met Body en Mind Language

Het Oogpunt / Coaching  / Coaching met Body en Mind Language

Coaching met Body en Mind Language

Een van de methodieken die ik inzet bij het coachen en trainen is Body en Mind Language. Wat maakt deze methode zo effectief?

Lichaamstaal kennen we allemaal. Maar er dagelijks bewust mee werken is zeker nog geen gemeengoed. Wat bijzonder is, als je bedenkt dat het voor 85% je communicatie bepaalt. Maar het is niet zo gek als je bedenkt dat 95% van onze lichaamstaal onbewust is. Coaching met de informatie van het lichaam geeft direct verdieping en ingang op andere lagen dan alleen de cognitieve laag. Maar het is juist de combinatie tussen de gesproken taal en de lichaamstaal die Body en Mind Language coaching zo krachtig maakt.

Lichaamstaal en gesproken taal zijn één

Bij het uitspreken van je woorden kan het lichaam niet anders dan ondersteunen wat je zegt. Tenzij je heel erg je best doet. Dit komt omdat de eerste vormen van communicatie onder mensen nog geen woorden bevatte, maar vooral beweging, gebaren en klank. Ons brein is dus vanuit de evolutie gevormd voor het lezen en decoderen van elkaars lichaamstaal. Pas veel later in de evolutie kwam daar taal bij. Lichaamstaal is preverbaal, wat betekent dat de beweging zich toont vlak voor de woorden klinken. Het lichaam is daarmee altijd net een milliseconde eerder met antwoorden dan dat onze gesproken taal. 

Woorden geven de ervaring weer

De woorden en taal die je gebruikt om je problemen te beschrijven bevatten de directe informatie over hoe je eerdere ervaringen zijn opgeslagen (neuro-linguistiek). Door het lichaam waar te nemen in hoe je dingen vertelt, te zien hoe het lichaam zich uitdrukt bij bepaalde zinnen, gaat er een wereld aan informatie open. Coachen met het lichaam is dus nooit zonder woorden omdat de woorden en de bijbehorende lichaamstaal samen het hele plaatje vormen. Zoals je met alleen praten niet altijd tot een oplossing kunt komen, kun je alleen met bewegen of je lijf ook niet tot een oplossing komen.

 

Lichaamshouding toont Levenshouding

Al onze ervaringen liggen opgeslagen in ons lichaamsgeheugen. Zelfs de ervaringen die we hadden toen we nog geen woorden tot onze beschikking hadden. Deze ervaringen hebben je wereldbeeld en je overtuigingen gevormd en bepalen hoe je in het leven staat. Je lichaamshouding toont je levenshouding. Dit is het vertrekpunt van Body en Mind Language Coaching. Door je lichaamsbewustzijn aan te boren wordt je je bewust van je eigen onbewuste overtuigingen die onder je bewuste gedachtepatronen liggen. Het lichaam is de sleutel tot het doorbreken van gedachtepatronen die niet langer meer diendend voor je zijn. 

Lichaamshouding en levenshouding zijn één

Jouw diepere beweegreden

Bewustwording van beweging en lichaamstaal geeft je inzicht en opening naar nieuwe oplossingen in de problematiek die je ervaart. Ik begeleid je in de hernieuwde ontdekking van de rijke informatiebron die je lichaam is. Een enorm bron aan mogelijkheden wordt aangeboord als het lichaam mee mag doen in het vinden van de oplossing. Body en Mind Language Coaching is gericht op het vinden van jouw wezenlijke beweegreden, dat wat jouw werkelijk beweegt als mens.

Ben jij nieuwsgierig naar Body en Mind Language Coaching? Maak dan nu een afspraak!

Judy de Graaff

Judy de Graaff coacht, traint en doceert met de wijsheid van het lichaam.